22 вересня в рамках Європейського тижня мобільності були проведені чотири заняття факультативу «Я і енергія» за темою «Екологічні види транспорту»

22 вересня у Березівському навчально-реабілітаційному центрі в рамках Європейського тижня мобільності були проведені чотири заняття факультативу «Я і енергія» за темою «Екологічні види транспорту».

Заняття буди проведені у восьмому, дев’ятому, дев’ятому і одинадцятому класах. Багатоілюстрований матеріал, який супроводжувався презентацією PowerPoint сурдоперекладом, зміг пробудити в учнів зацікавленість темою. На загал діти зрозуміли мету заняття і активно взяли участь у виконанні завдань запропонованих вчителем. Зокрема, вони замислились над тим, що варто використовувати особистий автомобільний транспорт раціонально, тобто не їздити одинаком, а садити якомога більше пасажирів. Цьому сприяли розмальовки, надані ГО «Світ освіт»(дивись фото). Зачепили дітей також переваги електричних транспортних засобів, це їм близько, бо вони, як пільговики, мають право на безкоштовний проїзд тролейбусом і трамваєм. Пов’язати індивідуальні потреби з глобальними потребами допомогла гра «Слонячі сліди» з посібника «Граючи змінюємо світ» виданого спільними зусиллями ГО «Світ освіт» і екологічною організацією «Зелена хвиля». Діти були вражені, що 4 автомобілі, якими володіють родини учнів 8 класу, за своїм впливом на біосферу Землі дорівнюють життю такого гіганта як африканський слон. Тут у дітей виникли запитання, чому це так. Вчитель запропонував дослідити цей зв'язок. Що з успіхом було зроблено, спираючись на знання учнів про викиди СО2 в атмосферу.

Таким чином:

1. Подібні акції сприяють обізнаності учнів українських шкіл з проблем збереження довкілля.

2. Дають змогу залучити широкий загал учнівської молоді до усвідомлення власної відповідальності за майбутнє нашої планети.

3. У випадку дітей з особливими потребами дозволяє залучити їх до участі в житті всіє громади, нівелює ізоляційні тенденції спільноти глухих.

/Files/images/gor_kovtun/3.jpg /Files/images/gor_kovtun/1.jpg/Files/images/gor_kovtun/2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 305

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.