На виконання листа МОН України від 22.05.2017 №1/9-203 та з метою підготовки до відзначення на всеукраїнському й міжнародному рівнях у 2022 році 300-річного ювілею Григорія Савовича Сковороди в Центрі проводяться Сковородинські повчання «Пізнай себе».

На виконання листа МОН України від 22.05.2017 №1/9-203 та з метою підготовки до відзначення на всеукраїнському й міжнародному рівнях у 2022 році 300-річного ювілею великого українського мислителя-мудреця, педагога, філософа, поета, композитора, музиканта, культурно-освітнього подвижника Григорія Савовича Сковороди в Центрі проводяться Сковородинські повчання «Пізнай себе».

Зокрема, 11 січня під час педагогічних читань «Філософ, якого не впіймав світ», вчителі та вихователі Центру ознайомилися з морально-світоглядними та педагогічними поглядами Г. Сковороди, системою взаємодії вчителя та учня («Сакральною педагогікою серця глибинного українського педагога Тамфіла Юркевича, послідовника Г. Сковороди).

Навчання «Пізнай себе» у Центрі спрямоване на залучення Сковородинського морально-світоглядного природовідповідного, культуровідповідного вчення в освітній процес, сприятиме національно-патріотичному вихованню в дітей високих моральних, духовних, фізичних, професійних, громадянських якостей, національної свідомості, патріотизму.

Творчою групою педагогів у складі заступника директора по навчальній роботі Баранової Р.В., вчителів української мови та літератури Нестерчук Л.А., Воронецької Г.К., вчителів математики Русецького В.В. та Кравчука Г.М. розроблено заходи щодо введення в освітній процес сковородинознавства, які передбачають оформлення виставок у шкільній бібліотеці, презентацій нових друкованих видань, відео- та аудіозаписів творів Г. Сковороди, поетичні читання віршів, байок Сковороди, театралізовані дійства за його творами, вивчення композиторської спадщини Г. Сковороди на уроках музичного мистецтва, показ у навчальному закладі фільмів про Г.Сковороду, науково-практичні конференції, круглі столи тощо.

/Files/images/IMG_2316.JPG/Files/images/IMG_2319.JPG/Files/images/IMG_2272.JPG
/Files/images/IMG_2321.JPG/Files/images/IMG_2324.JPG/Files/images/IMG_2229.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 497

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.