Повернутися до звичайного режиму

Щороку 2 квітня (з 2007 року) відзначають Всесвітній день розповсюдження інформації про проблему аутизму

Спеціалісти Березівського навчально-реабілітаційного центру вже більше п’яти років надають якісну професійну консультативну, психолого-педагогічну допомогу дітям з аутизмом та сім’ям, що їх виховують.

Нині в Центрі функціонують дві дошкільні групи для дітей з аутизмом, які відвідує 14 дітей віком від 3 до 6 років. Діти мають можливість відвідувати індивідуальні та групові заняття дефектолога, психолога, логопеда, заняття ЛФК, музико- та арт-терапії.

Сьогодні в Березівському навчально-реабілітаційному центрі відбувся ряд просвітницьких заходів: інформаційна лінійка, майстер-клас з арт-терапії «Ці квіти для тебе», лялькова вистава та ігрова розважальна програма «Подорож у казку», година спілкування «Дітям про аутизм», тематична виставка літератури для батьків та педагогів.

Сьогодні до Центру завітали директор Житомирського обласного відділення соціального захисту інвалідів Ярослав Возний і волонтер Оксана Козлова. Протягом багатьох років дітей з особливими потребами підтримує координатор «Братерство без кордонів – Україна» Лукашук Олександр Володимирович, директор ВАТ «Житомиртепломаш» Тер-Тумасов Артур Олегович, лісничий Березівського лісництва Станіславов Олександр Володимирович. І тому, звичайно ж, не обійшлося в цей день без солодких подарунків та сюрпризів.

Так, діти з аутизмом «не такі як всі», вони інші. Вони по-іншому сприймають оточуючий світ, дуже тонко і болісно переживають зміни навколо себе, мають власні способи пізнання навколишньої дійсності, мають власний арсенал засобів вираження своїх емоцій і почуттів. Ці діти інші, але вони діти: їм потрібна любов і емоційна підтримка, вони просто не знають, як про це сказати; вони можуть кохати і дружити, їх просто треба навчити розуміти свої відчуття і виражати свої емоції; вони можуть бути корисними для суспільства, важливо допомогти їм знайти своє місце в соціумі.


Галерея "Всесвітній день розповсюдження інформації про проблему аутизму"

Кiлькiсть переглядiв: 364

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.