З 28 вересня по 7 жовтня 2019 року в нашому центрі проходила декада слухомовної роботи, присвячена Міжнародному дню жестової мови та Міжнародному дню глухих.

З 28 вересня по 7 жовтня 2019 року в нашому центрі проходила декада слухомовної роботи, присвячена Міжнародному дню жестової мови та Міжнародному дню глухих. В рамках проекту «Рідна мова - чисте джерело» учні поглиблювали знання про життя та досягнення людей з особливими потребами, культуру та мову нечуючих людей, свою країну,рідну мову, вдосконалювали вимовні навички, спілкувалися з чуючими ровесниками. Були презентовані виставка та захист малюнків «Світ очима дітей», «Глухі можуть усе», книжкова виставка «Вони перемогли глухоту»». Учні ознайомилися з життям та творчістю глухих художників.

Переможцями шкільної олімпіади «Я не хочу мовчати» стали учні 5 класу Куницька Ангеліна, Дмитрук Цезар та учні 6 класу Прокопчук Аліна, Чирук Вікторія. Жоден учень Центру не залишився без уваги: всі були активними учасниками корекційних заходів, брали активну участь у мовних іграх, розгадували ребуси та кросворди, змагалися у мовних перегонах. Все це є наслідком послідовно та ефективно організованого корекційно-розвивального та реабілітаційно-відновлювального процесу в умовах навчально-реабілітаційного центру.

Презентаційним етапом проекту став мовний ранок «Наша країна - Україна» спільно з учнями Березівської загальноосвітньої школи, який підготували вчителі індивідуальної слухомовної роботи Прогонова Л.А. та Свінціцька Ю.А. Гра обʼєднала учнів зі складними порушеннями розвитку з чуючими однолітками із загальноосвітньої школи. Команди вправно виконували різноманітні мовні завдання, виразно читали вірші. Переможці та кращі учасники проекту були нагороджені грамотами та подарунками, а також відвідали ляльковий театр, де з великим задоволенням переглянули виставу «Кошеня на снігу».

Загальним висновком декади стала думка про те, що кожна дитина з особливими освітніми потребами є талановитою, тільки треба вміти побачити цей дар та створити умови для його розвитку та реалізації. Це і є основною метою та напрямком корекційно-розвивальної роботи педагогів нашого Центру.


Галерея "Декада слухомовної роботи"

/Files/images/Оголошення Декада слухомовної роботи.png

Кiлькiсть переглядiв: 94

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.