У період із 30 січня по 3 лютого 2023 року у Березівській спеціальній школі був проведений Тиждень англійської мови та зарубіжної літератури – «Чужого научайтесь та свого не цурайтесь»

Із метою популяризації вивчення англійської мови та зарубіжної літератури, розширення і поглиблення лінгвістичних знань, розвитку комунікативних умінь і навичок, естетичного виховання, духовного багатства учнів, у період із 30 січня по 3 лютого 2023 року у Березівській спеціальній школі був проведений Тиждень англійської мови та зарубіжної літератури – «Чужого научайтесь та свого не цурайтесь» (вчителі Серветник А.М., Ярошинська Н.Б., Тищенко О.Я.).

У рамках тижня було проведено багато різноманітних заходів, які сприяли набуттю дітьми з порушеннями слуху ключових компетентностей, розширювали світогляд та ерудицію учнів; розвивали їх творчі здібності, самостійність, естетичні смаки; виховували любов й шанування людей свого рідного краю і країни, мова якої вивчається.

Розпочали школярі тиждень з географічного інтенсиву «Do you know?» («Чи знаєш ти?»), де дізналися про найбільші англомовні країни та мали змогу порівняти їх географічне положення, площу, кількість населення, грошові одиниці. Учні школи активно провели перерви з вправою «Hands and feet», де мали змогу позмагатися в уважності та фізичній вправності.

Кожного дня протягом тижня учні презентували свої проєкти про англомовні країни:

· «Australia» - 7 клас;

· «United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland » - 8 клас;

· «United States of America» - 9 клас;

· «Ireland» - 10 клас;

· «Canada» - 11,12 клас.

До кожного з проєктів, було підібрано та проведено віртуальні екскурсії. Це допомогло ознайомити школярів з культурою та визначними місцями вибраних країн.

Для учнів 6-12 класів цікавим став чотириденний квест. Бажаючі учні з молодших класів могли приєднатися до квесту поза заліком. Відповідаючи на запитання «Wednesday’s guest» кожного дня, команда класу набирала бали. За допомогою qr-кодів кожного дня відкривалася нова вікторина. Таким чином, діти перевірили свої знання, засвоєні на уроках англійської мови та на переглянутих проєктах своїх друзів. Результати кожного дня відображалися у загальній таблиці. За її підрахунками найбільшу кількість балів набрали учні 7 класу.

Для паралелі п’ятих класів вчителі зарубіжної літератури провели віртуальну подорож захоплюючим світом джунглів за повістю Р. Кіплінга «Мауглі». Діти мали змогу поглибити свої знання сюжету та особливостей характеру кожного з персонажів. Продовженням цього заходу став життєвий практикум «Чи зміг би ти?..». П’ятикласники могли уявити себе на місці головного героя повісті та поділилися знаннями, як діяти в різних небезпечних умовах та при зустрічі з дикими звірами.

Учні 2-4 класів приєдналися до тижня своїми роботами «My ABC» та активно брали участь у флеш-мобі «Say: Good morning!», що був проведений у п’ятницю для школярів усіх класів.

Також учні приєдналися до конкурсу кросвордів в рамках тематичного наповнення своїх уроків та загальних, які були представлені в холі школи.

Адміністрація закладу дякує всім, хто долучився до проведення тижня англійської мови та зарубіжної літератури.


Галерея "Тиждень англійської мови та зарубіжної літератури – «Чужого научайтесь та свого не цурайтесь»"

Кiлькiсть переглядiв: 67

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.