З 8 по 17 лютого 2023 року напередодні Міжнародного дня рідної мови в школі пройшла декада слухомовної роботи під назвою «Квітни веселково, рідна наша мово!»

З 8 по 17 лютого 2023 року напередодні Міжнародного дня рідної мови в школі пройшла декада слухомовної роботи під назвою «Квітни веселково, рідна наша мово!». Цей проєкт об’єднав учнів, вчителів індивідуальної слухомовної роботи, вчителів-класоводів, вчителів-предметників та вихователів школи, батьків. В рамках проєкту діти з порушеннями слуху поглиблювали знання про свою країну, рідну мову, значення її у житті, формували мовленнєві компетентності, розвивали слухове сприймання та зв’язне мовлення, артистичні здібності, закріплювали вимовні навички.

Цей проєкт був різнобарвним. Кожен день мав свій колір веселки. Учні 5-а класу обрали червоний колір і розпочали декаду піснею «Червона калина» у жестовому виконанні, а також показали свої знання з рідної мови у Лего-грі «Мови рідної розмай». Неординарно та динамічно пройшли логопедичні квести «І в городі, і в саду звуки різні я знайду» (5-в клас) та «У пошуку голосних звуків» (1-а клас), Гра-подорож до «Країни гарної вимови (3-а клас). В рамках зеленого дня третьокласники вправлялися у вимові слів зі звуком З під час Мовної гри«Зелене диво Землі» . Учні 4-а класу демонстрували свої знання про живу природу, виготовляли та дарували фіолетові квіти. Дидактична гра «Звуковий ланцюжок»допомогла учням 5-б класу вивчити нові українські прислів’я та приказки.

Справжніми знавцями української мови стали учні 8 класу у мовознавчому «Солов'їному шоу».

Мовний квіз «Без мови немає країни-мову, як матір, любіть!» , мовно-музична композиція «Хай голуби миру над світом злетять!», мовні перегони для старшокласників «Хто мову шанує свою, той переможе в бою» сприяли активізації пізнавальної та мовленнєвої діяльності учнів 6-12 класів.

Лікування кольоротерапією «Малюємо веселку» учні з особливими освітніми потребами пройшли у творчій майстерні, здійснили віртуальну подорож до Київського театру міміки і жестів «Райдуга», переглянули та обговорили виставу «Лісова феєрія».

В останній білий день проєкту відбулося справжнє зимове свято. Під час театрально-музичної розваги «Як діти Сніговика лікували» учні 1-5 класів веселилися разом з Феєю-цукерочкою та Добрим лікарем , розвивали мовне дихання, виразно читали вірші, відгадували ребуси та загадки, розрізняли ритми та темп музики, дізнавалися про корисну та шкідливу їжу.

При підведенні підсумків переможці та кращі учасники проєкту нагороджені грамотами та подарунками. Найкращим подарунком для найактивніших учасників проєкту стане поїздка до Житомирського лялькового театру.

Загальним висновком проєкту стала думка про те, що кожна дитина з особливими освітніми потребами є обдарованою, тільки треба побачити цей дар та створити умови для його реалізації. Це і є основна мета та напрямок корекційно-розвивальної роботи педагогів спеціальної школи.


Кiлькiсть переглядiв: 40

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.