Громадська організація «Жінки і діти України – наше майбутнє» як партнер Програми ЮНІСЕФ провела тренінг з питань води, гігієни, санітарії та менструальної гігієни для понад 40 представників освітянської спільноти Житомирської області

Сьогодні 15 січня 2024 року в м. Житомир на базі Поліського національного університету Громадська організація «Жінки і діти України – наше майбутнє» як партнер Програми ЮНІСЕФ «Надання гуманітарної допомоги/відновлення водопостачання у містах, селищах, об’єднаних громадах, громадах на підтримку дітей, батьків та опікунів» провела тренінг з питань води, гігієни, санітарії та менструальної гігієни для понад 40 представників освітянської спільноти Житомирської області (Олевської, Звягельської (Новоград-Волинської), Коростенської, Хорошівської, Андрушівської та Житомирської громади).

Хочеться подякувати ЮНІСЕФ за підтримку та увагу до дітей, підлітків, вчителів щодо визначення потреб та допомоги з питань безпечних практик з питань води, гігієни, санітарії та гігієни менструації.

Тренінг відкрив широку інформаційно-просвітницьку кампанію як для надавачів освітніх послуг, так і дітей та підлітків щодо вироблення життєвих навичок з питань води, гігієни, санітарії та менструальної гігієни, яка триватиме в Київській, Житомирській та Чернігівській областях.

Метою тренінгу є методична підтримка надавачів формальної та неформальної освіти у розвитку навичок для проведення ефективних сесій з управління гігієною менструації, зміцнення їх впевненості у обговоренні чутливого питання гігієни менструації з здобувачами освіти та навчання практикам гігієни для підтримки здоров'я, благополуччя та безпеки. Під час тренінгу були обговорені питання гігієни менструації і здоров'я, психологічні та медичні аспекти менструації, сексуальне здоров'я та права людини, гендерні питання, комунікаційні навички, питання статевого дозрівання, сексуального та репродуктивного здоров’я.

/Files/images/2024/зображення_viber_2024-01-16_20-10-43-797.jpg /Files/images/2024/зображення_viber_2024-01-16_20-10-43-114.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 89

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.